Sposób przygotowania

1. Porzeczki myjemy i przebieramy, ewentualnie usuwamy ogonki jeśli są. Wrzucamy do garnka.

2. Dodajemy cukier, dżemfix (albo żelfix) oraz wodę.

3. Czekamy do momentu zagotowania, i czekamy jeszcze chwilkę rozgniatając owoce. Zdejmujemy z ognia i mieszamy aż do zniknięcia ewentualnej piany.

4. Przygotowujemy słoiczki i nakładamy do nich dżem, szczelnie zamykamy i stawiamy do góry dnem aż do ostygnięcia.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    uwielbiam czarną porzeczkę i wszystko z nią związane :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    na kanapce do mleka smakuje wyśmienicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    najlepszy do ciast! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Domowy jest przepyszny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    mniam,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !