Sposób przygotowania

Że ostatnio kiełbasa mnie znudziła,więc tym razem zrobiłam fasolkę z boczkiem i mięsem.
Mmmmmmm wyszła pycha ;)


* 1/2 kg fasola Jaś
* 45 dag. karkówki
* 35 dag wędzonego boczku
* 3 łyżki koncentrat pomidorowy
* 1 duża cebula
* 2 - 3 ząbki czosnku
* sól, pieprz
* ziele angielskie (4-5 kulek)
* liść laurowy (2 listki)
* 2 płaskie łyzeczki majeranek
* 1/2 łyżeczki chili w proszku
* kostka rosołowa
* 1 - 2 łyzki śmietany 18%
* tłuszcz do smażenia
* mąka (ok.1-2 łyżki)

Fasolę moczymy na noc w zimnej wodzie. Gotujemy ją w tej samej wodzie z dodatkiem kostki rosołowej,listków laurowych i ziela angielskiego. Cebulę,boczek , karkówkę , czosnek i cebulkę kroimy i wysmażamy na patelniu. Po podsmażeniu dodajemy do pół miękkiej fasolki.Gotujemy jeszcze wszystko do miękkości mięsa. Dodajemy koncentrat pomidorowy,majeranek sól i pieprz oraz chili. Mąkę rozprowadzamy w wodzie z dodatkiem smietany i zagęszczamy fasolkę (pogotować jeszcze 3 miniuty i gotowe)

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Prawdziwa fasolka po bretonu bez udziwnień.Kiedy znowu zrobisz?
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Nie wiem a na kiedy chcesz ? ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ja nie przepadam ale wygląda zachęcająco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !