Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, jajka utrzeć z cukrem i małą garstką soli. Drożdże rozrobić w ciepłym mleku, dodać mąkę roztopioną margaryne, ubite jaja i olejek waniliowy. Wymieszać i wyrobić ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy powiekszy się dwukrotnie nakładać na gorący tłuszcz łyżką maczaną w wodzie. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Posypać cukrem lub cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    muszę je zrobić!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pyszne racuszki, a na drożdżach są najsmaczniejsze.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !