Sposób przygotowania

Miesko pokroić w 4 plastry i rozbic. Cebulę pokroić w piórka, ogórka przekroić wzdluz na 4 częsci. Każdy plasterek mięsa posypać vegetą, posmarować musztarda, ułożyć troszkę cebuli, plaster boczku, kawalek ogorka i podobny kawalek chleba. Tak przygotowane miesko zawinąć w rulonik wspomagając sie wykałaczkami tak zrazy nam się nie rozpadaly.

Na rozgrzanej patelni podsmażamy przygotowane zrazy przez pare minut tak abysie zbrązowiły. Podlewamy wodą lub bulionem i dusimy pod przykryciem. Po 15 minutach mięsko podlewamy winem i ponownie dusimy przez 1.5h od czasu do czasu podlewając winem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !