Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i przykryć aby nie wystygł.
Umyte podudzia wytrybować, kości odłożyć np. do ugotowania wywaru na zupę.
Mięso pokroić w kostkę, wrzucić je do miski.
Dodać ocet balsamiczny i sos sojowo grzybowy i odstawić na około 30 minut.
Po tym czasie podsmażyć na oleju.
Dodać podgotowane kurki i cebulę pokrojoną w kostkę i dalej smażyć.
W między czasie umytą paprykę pokroić w kostkę i również dodać do mięsa.
Pozostałe przyprawy i szczypiorek dodać do podduszonych składników i wymieszać.
Wodę rozrobić z mąką ziemniaczaną, zagęścić nią sos i zagotować.
Podawać z ugotowanym ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    bardzo pomysłowe danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciekawa propozycja. I składniki, które bardzo lubię:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !