Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

flaki obgotowujemy w osobnej wodzie, a następnie odcedzamy. Udko zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liscie laurowe, pieprz oraz sól do smaku - gotujemy. W trakcie gotowania dodajemy pora, selera oraz obraną i startą na grubych oczkach marchewkę.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Jakoś nie mam natchnienia, żeby ugotować flaczki. Chociaż bardzo je lubię.
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ja też już baaardzo dawno ich nie robiłam :) <br> Jakoś u mnie w domu jest taka tradycja, że we Wszystkich Świętych od rana jeździmy po różnych cmentarzach i nie ma czasu na gotowanie, dlatego zawsze dzień wcześniej robi się flaczki i szybko odgrzewa :) Także już niebawem znów bedę je robić:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !