Sposób przygotowania

Rokpol i masło utrzeć na jednolitą masę z dodatkiem soli i pieprzu - wstawić do lodówki.
Pomarańcze sparzyć,wyszorować i z jednej zetrzeć skórkę na drobnej tarce a sok wydusić.Drugą pokroić w plastry.Dymkę drobno pokroić,dodać otartą skórkę i sok z pomarańczy - wymieszać.Bekon pokroić na 4 plastry,naczynie żaroodporne posmarować oliwą,włożyć bekon i piec 7-10 min w tem.190 stopni.Następnie bekon przełożyć na drugą stronę na każdy plaster położyć cebulkę i zapiekać następne 7 minut.Po wyjęciu z piekarnika na każdy kawałek położyć plaster pomarańczy a na nie szprycą wycisnąć masę serową.Udekorować natką pietruszki.
Smacznego!

Komentarze

  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Wow! Jaki wypas!
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zgadzam się, faktycznie wykwintny.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nigdy go nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    no super jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    BRAWO!
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    super:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pomysłowo i na bogato
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Dla mnie super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !