Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
masło 30 gram
wino białe 100 ml
śmietana kremówka 150 gram
sól
pieprz
sok z cytryny
sos worcester
zioła posiekane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki w śmietanie

Pieczarki oczyszczamy i myjemy,cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę i podduszamy cebulę na maśle podlewając winem,następnie dodajemy pieczarki i pod przykryciem dusimy do miękkości,następnie dodajemy śmietanę i krótko razem gotujemy przyprawiamy do smaku solą i pieprzem sokiem z cytryny i sosem worcester.Podajemy posypane ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 07.01.2012 14:48
super
Krystyna32 09.10.2011 08:40
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak