Sposób przygotowania

1. Dynię pokroić na kawałki i zagotować w niewielką ilością wody.Gdy będzie już troszeczkę miękka dodać pokrojone w ćwiartki jabłka i odczekać aż będą robiły się miękkie. Dodać cukier i wyciśnięty sok z cytryny, wymieszać. Pod koniec dodajemy szczyptę cynamonu. Chwilę gotujemy aby odparowało nieco wody.

2. Gotowy dżem przełożyć do słoików. Pasteryzować 10-12 minut.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    musze sprobowac
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszna propozycja na wykorzystanie dyni
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    kolorek to ma fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Pyszny dżemik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !