Sposób przygotowania

Kalafior opłukać, podzielić na różyczki, ugotować w rosole i odcedzić. Cebulę obrać, pokroić, podsmażyć na maśle, dodać mąkę i zasmażyć. Zasmażkę rozrzedzić rosołem, w którym gotował się kalafior. Sos doprawić gałką, natką oraz pieprzem i solą. Do sosu włożyć kalafior, wymieszać i gdy trzeba, podgrzać. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    kalafior... wszystko z kalafiorem jest pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię kalafiora
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    spoko
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    uwielbiam kalafiorka:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Smaczne danie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    pyszne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    uwielbiam kalafior
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    świetny pomysł
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    to z pewnością lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !