Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sito na stolnicę, zrobić rowek, dodać do tego jajko. Lekko podgrzać mleko, dodawać stopniowo do mąki i wyrobić dość wolne ciasto. Rozwałkować je na grubość ok 3 mm. Następnie na ciasto kłaść po 2 maliny, pocukrzyć troszkę i wykrawać kluski szklanką. Wodę podgrzać, dodać łyżkę soli. Gdy się woda zagotuje wrzucić kluski. Pogotować je ok. 7 minut. Zrobić sos: pozostałe maliny zmieszać ze śmietaną. Wyrobić blenderem. Ugotowane kluski wyłożyć na talerz, zalać sosem. Powrzucać na nie maliny. Smacznego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    mm..pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    ale bym zjadła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ale bym się skusiła na te malinki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !