Sposób przygotowania

Kostki cukru rozdrabniamy i ucieramy z masłem,skórką pomarańczową oraz sypkim cukrem na puszystą masę a następnie dodajemy dżem pomarańczowy i mieszamy.Z mąki roimy kopczyk po środku wgłębienie,jajka trzepiemy z mąką i wodą i trochę wlewamy do wgłebienia i od środka mieszamy z mąką zgarniętą z boków.,dodajemy stopniowo nie przestając mieszać resztę jajecznej masy i dokładnie wyrabiamy by nie powstały grudki.Smażymy na maśle z obu stron na złoty kolor.Topimy masło pomarańczowe i podgrzewamy w nim wkładane po jednym naleśniki.Podgrzane naleśniki składamy w chusteczkę i układamy na podgrzanym półmisku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !