Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony z winem
Jabłka czerwone pokroić w ćwiartki, nie obierając, obsmażyć na maśle z obu stron.
Pieczeń podzieloną na porcje ułożyć na półmisku, obok ułożyć usmażone jabłka. mięso polać sosem.
Smacznego!:)
schab bez kości | 1,25 kg |
ząbek czosnku | 3 |
sól | 1 łyżeczka |
pieprz | 0,5 łyżeczki |
tymianek | |
cebula biała | 2 |
wino białe wytrawne | 1 szklanka |
olej | 1/4 szklsnki |
mąka | 1 łyżka |
masło | 2 łyżki |
jabłko winne | 3-4 kilka szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: