Sposób przygotowania

Dzień przed duszeniem mięso natrzeć pastą z mieszanki czosnku, soli, pieprzu, tymianku, dodać cebule,wlać 1/2 szklanki wina i kilka razy polewać mięso marynatą. Następnego dnia rozgrzać olej w brytfance, włożyć mięso, marynatę i piec w piekarniuku około 2 godzin, polewając sosem. Po upieczeniu dodać do sosu mąkę, wlać resztę wina i gotować na małym ogniu około 10 minut.Sos przetrzeć przez sitko.
Jabłka czerwone pokroić w ćwiartki, nie obierając, obsmażyć na maśle z obu stron.
Pieczeń podzieloną na porcje ułożyć na półmisku, obok ułożyć usmażone jabłka. mięso polać sosem.

Smacznego!:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !