Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy. Pomidor sparzamy i obieramy ze skórki. Z boczku odcinamy częściowo skórę, a resztę kroimy w plasterki. Poszatkowaną kapustę zalewamy zimną wodą. Solimy i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pomidora przekrojonego po połowie, skórę z boczku oraz paski boczku. Całość gotujemy około 30 minut. Następnie dodajemy koncentrat oraz pokrojoną marchew wraz z ziemniakami. Posypujemy poszatkowanym lubczykiem. Całość razem gotujemy do miękkości ziemniaków około 20 minut. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    no faktycznie tlusty ten kapusniak ja nie specjalnie za takowymi zupami przepadam ale kapusniak to cudna zupa:D moja babcia robi oczywiscie najlepsza hehe calkiem podobnie do tego przepisu
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Widzę, że u Ciebie też króluje kapusta :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Pycha! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    kapuśniak jest ok.:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    A ja myślałam, że na kapuście kiszonej... Tak \"chodzi\" za mną taki kapuśniaczek:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    z mlodej kapusty jeszcze nie jadlam... :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    wolę taki niż z kiszonej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajny ale jak dla mnie troszkę za tłusty
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    to chyba męska zupa , bo my chyba takich nie jemy za tłustych , ale taka zupkę lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam kapuśniak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Sycące danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !