Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa
2. Cebulkę obrać i posiekać, dodać do czosnku.
3. Paprykę pokroić na kawałki i wrzucić do czosnku i cebulki. Całość smażyć 3-4 minuty.
4. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić. Dodać do całości. Wsypać ryż. Dusić pod przykrywką do miękkości ok 20-25minut. Ostudzić i zmiksować.
5.Zalać litrem wrzątku, dodać kostki bulionu warzywnego i doprawić. Zupkę gotować jeszcze przez 10-15minut.
6. Czerstwy chleb pokroić n kawałki lub połamać. Rozsypać na blaszce i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 5-7minut aż chlebek się zarumieni.
7. Zupę przyprawić śmietaną i porozlewać do talerzy. Dodać grzanki i posiekaną natkę pietruszki.
SMACZNEGO :)