Sposób przygotowania

Filet z indyka kroimy w kostkę, doprawiamy do samku i podsmażamy na oliwie.

Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki i blanszujemy w osolonym wrzątku.

Pomidora sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy w plastry.

Ser kroimy w kostkę.

Naczynie żaroodporne (u mnie naczynie do tart) smarujemy oliwą i układamy równomiernie kawałki inyka, brokuła i pomidora.

Jajka mieszamy z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi a następnie powstałą masą zalewamy warzywa.

Posypujemy kawałkami sera i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok 20 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    palce lizać!
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Frittata! uwielbiam. Ma spory potencjał;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ślinka mi cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !