Sposób przygotowania

Filety myjemy, oczyszczamy i kroimy w krótkie paseczki- zalewamy kilkoma łyżkami oliwy i obficie posypujemy przyprawą do kurczaka i czosnkiem granulowanym- dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki- najlepiej na całą noc.
Następnie wrzucamy kurczaka na rozgrzaną patelnię i smażymy na złoty kolor- wykładamy na ręczniki kuchenne- chłodzimy.
Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy ilka minut w osolonej wodzie- polewamy zimną wodą- odcedzamy dokładnie.
Schłodzonego kurczaka układamy na dno salaterki- posypujemy fetą pokrojoną w kosteczkę- kukurydzą i brokułami, a następnie uprażonymi ziarnami słonecznika.
Z jogurtu, przeciśniętego przez praskę czosnku i majonezu robimy sos- polwamy nim całość.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super przepis! i tak zielono:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    ciekawe połączenie :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    wygląda smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    cudnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    dla mnie rewelacja:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pychotka!!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszny - polecam :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !