Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 220 C.

Drożdze rozpuszczamy w ciepłej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru.

Pozostałe składniki dokładnie mieszamy a następnie łączymy z rozpuszczonymi drożdżami. MIeszamy i wyrabiamy ciasto.

Odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia, przekładamy do delikatnie natłuszczonych i wysypanych bułką tartą foremek i wstawiamy do nagrzanego do 220 C piekarnika.

Po 30 minutach zmniejszamy temperaturę do 200 C i pieczemy kolejne 20 minut.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo apetyczny.Mam zamrożoną dynię, muszę wypróbować.
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Przprzepraszam, źle przeczytałam, już widze,że chodzi o pestki dyni.
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Przprzepraszam, źle przeczytałam, już widze,że chodzi o pestki dyni.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    uwielbiam domowy chlebek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !