Sposób przygotowania

Anchua kroimy i podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy starte ząbki czosnku, oraz płatki chili. Przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu ( solimy je bardzo delikatnie - sos sam w sobie będzie słony). Dodajemy pokrojone pomidory, a do puszki wlewamy trochę wody z gotującego się makaronu ( skrobia delikatnie zagęści nam sos) i dodajemy ją do całości, razem z kaparami i oliwkami. Gotowy makaron odcedzamy (nie płukać pod zimną wodą !) i dodajemy na patelnie do sosu, mieszamy wszystko razem, na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki.

SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Nazwa trochę przesadzona, ale danie chyba pozytywne :)
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    ciekawa nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    fajna nazwa ha ha...
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Zwracam honor autorowi przepisu Kookies :) nazwa jak najbardziej prawdziwa: we Włoszech niezwykle popularne jest spaghetti a\'la puttanesca, czyli spaghetti ladacznicy. Potrawa istnieje pod tą nazwą, więc przepraszam :) Dopiero teraz się na nią natknęłam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    oryginalna nazwa i spaghetti na pewno smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kookies

    Nazwa tego spaghetti wzięła się z połączenia bardzo wyrazistych, ostrych smaków POLECAM!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zaproś mnie na te spaghetti
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    brzmi południowo :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !