Sposób przygotowania

Marynata:

Do miseczki wlewamy oliwę, wyciskamy czosnek i dodajemy bardzo drobno pokrojoną papryczkę pepperoni. Doprawiamy solą, pieprzem i pikantną przyprawą. Wkładamy do marynaty krewetki i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Mieszamy.

Makaron gotujemy all dente, odcedzamy i układamy na talerzykach.

W głębokiej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy zamarynowane krewetki. Smażymy i dodajemy wino, sok z wyciśniętej cytryny i startą na tarce do parmezanu skórkę cytrynową. Dusimy bez przykrycia aż wino odparuje. Następnie dodajemy śmietankę i doprawiamy do smaku . Dusimy jeszcze około 3 minuty i pod koniec dodajemy posiekany koperek. Nakładamy na makaron. Podajemy na ciepło.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uwielbiam owoce morza
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ja tez uwielbiam owoce morza :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    smakowicie wyglądają:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !