Sposób przygotowania

Sok jabłkowy wlewamy do garnka. Dodajemy do niego sok z cytryny, goździki i cynamon. Zagotowujemy. Stopniowo dodajemy do naszej mieszaniny cukier żelujący - nie przestając mieszać. Po około trzech minutach musimy wyjąć z płynu goździki i cynamon, zaś dodajemy barwnik oraz posiekaną miętę. Delikatnie mieszamy i przekładamy gorące do słoików. Możemy włożyć też cały listek miętowy - do dekoracji. Szczelnie zamykamy słoiki. Taka galaretka jest fantastycznym dodatkiem do mięsa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wow! super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam takie połaczenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam takie połaczenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    czeresnie

    w sam raz na jesienną porę:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !