Sposób przygotowania

Karkówkę najlepiej jest przygotować kilka godzin przed pieczeniem. Ja zwykle przygotowuję ją wieczorem , a piekę następnego dnia, by miała czas dobrze \"przejść\" przyprawami. Plastry karkówki nacieramy przyprawami i czosnkiem. Odstawiamy do lodówki na - w zależności od tego, ile mamy czasu - parę godzin lub noc. Po wyjęciu z lodówki nacieramy mięso jeszcze odrobiną oleju i ziół. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temperaturze 200 stopni około półtorej godziny. Pyszna jest taka karkówka z pieczonymi ziemniakami i surówką .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    mhhm piekne mięsiwo ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    lubię takie mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !