Sposób przygotowania

Na roztopionym maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i kabanosa w plasterkach. Dodajemy oczyszczone i dokładnie wypłukane kurki oraz obranego ze skóry i pokrojonego w średnią kostkę pomidora. Dusimy na wolnym ogniu, aż pomidor puści sok, a kurki będą miękkie. Wbijamy jajka, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajecznicę posypujemy startym żółtym serem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    raz dwa trzy i gotowe, lubię z kurkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    lubię jajecznice -często na śniadania robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Widzę, że mamy podobne gusta kulinarne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Widzę, że mamy podobne gusta kulinarne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    przepyszne i niezwykle ślicznie podane :B)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !