Sposób przygotowania

Do malaksera wsypać przesianą mąkę, wlać oliwę, ciepłą wodę, wbić jajko i włączyć na najwyższe obroty. Po 2-3 minutach wyjąć gotowe ciasto, rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Z ciasta wycinać krążki. Na każdy kawałek ciasta położyć cząstkę jabłka, złożyć na pół, zlepić brzegi. Pierogi wrzucić na wrzącą, osoloną wodę i gotować 5-6 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ja bardzo lubię:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam pierogi z owocami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Lubię pierogi z jabłkami , robiłam w piątek i jeszcze mam do dziś.
  • 1
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    super :) z jabłkami jeszcze nie jadłam :) brzmi smakowicie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    można czasem i na słodko zrobić pierożki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujący pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Z jabłkami pierogów jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !