Sposób przygotowania

Pieczarki i cebulę kroimy w plasterki i dusimy na maśle,następnie przekładamy do garnka z wywarem i gotujemy,dolewamy zawiesinę z mąki i pięciu łyżek wody i gotujemy kilka minut ,zdejmujemy z ognia miksujemy i jeszcze raz podgrzewamy.Żółtka mieszamy ze śmietaną i niewielką ilością gorącego wywaru i wlewamy do zupy mieszamy i od razu zdejmujemy z ognia doprawiamy.Podajemy z grzankami i posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    Nie wiem czemu ale dodało mi nie te zdjęcie co powinno.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    A weszłam zobaczyć co dodałaś do pieczarkowej, że wyszła taka pomarańczowa:-P
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    to coś dla mnie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !