Sposób przygotowania

Żeberka gotujemy na wywarze. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka wraz z zielem, liściem laurowym i pieprzem ziarnistym. Gdy warzywa będą miękkie, a żeberka ugotowane do garnka dodajemy szczaw ze słoiczka. Możemy użyć także szczawiu świeżego, ale wcześniej powinniśmy poddusić go w oddzielnym garnku na masełku. Po kilku minutach przygotowujemy zasmażkę ze smalcu i masła. Zasmażkę dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku solę i pieprzem. Jajka ugotowane na twardo dodajemy do zupy. Przed podaniem posypujemy ją posiekanym drobno koperkiem i natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Dawno nie jadłam szczawiowej... A Twoja wygląda wyśmienicie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    \"chodzi za mną\" ta zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jak na żeberkach to ja poproszę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    też taką lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Właśnie mam ochotę na taką zupkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !