Sposób przygotowania

Pokrój pierś z kurczaka w paski. Oprósz Przyprawą do gyrosa i wstaw do lodówki na 30 minut.
Poszatkuj kapustę pekińską, a kukurydzę odsącz z zalewy. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
Wymieszaj Sosy sałatkowe z wodą, a następnie połącz z majonezem.
Wyjmij piersi z kurczaka z lodówki i usmaż je na złoty kolor, na lekko rozgrzanym oleju. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i schłodź.
Ogórki dokładnie umyj i pokrój w półplastry. Pomidory pokrój w kostkę.
W salaterce układaj sałatkę w kolejności: połowa kapusty pekińskiej, przesmażona pierś z kurczaka, cebula, połowa sosu czosnkowego, ogórki, kukurydza, pomidory, reszta kapusty pekińskiej. Na koniec polej pozostałym sosem czosnkowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !