Sposób przygotowania

Przygotować ciasto: twarde masło posiekać energicznie z mąką, aż powstanie drobna kruszonka. Dodać sól i, skrapiając wodą, szybko zagnieść ciasto, uformować w kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na 2 godziny. Następnie wylepić ciastem formę do tart (średnicy 24-26 cm), gęsto ponakłuwać ciasto widelcem i wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza

Przygotować nadzienie: łodygi selera obrać z włókien, pokroić na cienkie plasterki i udusić z oliwą i odrobiną wody. Jajko roztrzepać z mlekiem i wymieszać ze startymi serami, selerem i orzechami. Na podpieczonym spodzie rozłożyć nadzienie. Zapiekać około 20 minut, aż ser się roztopi. Podawać na ciepło i na zimno.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fantastyczny przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    zapewne wyśmienite:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    super pyszność:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    smakowitość
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pewnie pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pewnie pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    apetyczne lubię tarty
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    naprawdę świetny smak
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !