Sposób przygotowania

Bakłażany obrać, pokroić w plasterki, posolić i odstawić na ok. 1 godzinę. Osuszyć, usmażyć na oleju. Odcedzić. Czosnek dodać do pozostałego oleju, dodać obrane i posiekane pomidory, liść laurowy i tymianek, całość dusić przez ok. 25 minut. Pod koniec dodać zieloną pietruszkę, sól oraz pieprz. Do żaroodpornego naczynia przełożyć połowę pomidorów, na nie ułożyć bakłażany, posypać połową żółtego sera, przykryć resztą pomidorów i posypać resztą sera. Włożyć do rozgrzanego piekarnika (230 stopni), aż ser się zarumieni. Jajka usmażyć na sadzono, ryż ugotować.
Zapiekane bakłażany podawać z jajkiem i ryżem.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !