Sposób przygotowania

Mąkę rozrobić z mlekiem, dodać żółtko – dobrze wymieszać.

Przed samym smażeniem ubić pianę z białek, dodać do ciasta, wlać łyżkę oleju – wymieszać. Smażyć na maśle.

Pieczarki drobno posiekać, usmażyć na maśle.

Jak już nie będzie w nich wody, zdjąć z ognia dodać 2 łyżki śmietany oraz łyżkę startego żółtego sera.

Przyprawić do smak solą i pieprzem.

Na naleśnika kłaść po plastrze szynki, grubo posmarować pastą pieczarkową i zawinąć.

Gotowe naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać resztą śmietany, posolić, popieprzyć, posypać resztą startego sera i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !