Sposób przygotowania

Obrać i pokroić na plastry kabaczki oraz bakłażany.
Całość wrzucić do gotującej się, osolonej wody i gotować przez 5 minut.
Wyjąć osuszyć na ściereczce. Pomidory pokroić w grube plastry, cebulę pokroić w cienkie paski i przesmażyć na złoty kolor na małej ilości oleju. Cebulą wyłożyć dno naczynia do zapiekania. Przykryć ją warstwą bakłażanów, pomidorów i na koniec kabaczków.
Każdą z warstw posypać pieprzem, solą i startym serem, skropić olejem.
Na wierzch położyć warstwę pomidorów i całość posypać bułką tartą.
Zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut.

SMACZNEGO !!!

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !