Sposób przygotowania

Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować na pół miękko w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Parówki obrać z osłonek, pokroić na kawałki i podsmażyć razem z cebulą. Koncentrat pomidorowy, mąkę i ketchup wymieszać w 1/2 szkl wody, wlać do cebuli z parówkami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać fasolkę i zagotować. Jeżeli sos jest za rzadki dodać więcej mąki lub koncentratu pomidorowego. Podawać z kaszą lub ryżem

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    smaczna i zdrowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na fasolkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !