Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić w plastry, cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Suszone owoce zalać 2 szklankami wody i pozostawić na 1 godzinę. Następnie osączyć z zalewy, pokroić. Na każdy płat mięsa położyć łyżkę owoców i zwijać roladki. Każdą spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć roladki ze wszystkich stron. Następnie przełożyć do rondla, podlać wodą w której moczyły się owoce, dodać angielskie ziele, liść laurowy, kostkę bulionową, podsmażoną na tłuszczu posiekaną cebulę i dusić pod przykryciem około 1 godziny. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody. Z wywaru wyjąć roladki usunąć wykałaczki. Do wywaru z mięsa wlać śmietanę z mąką i zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawe z suszonymi owocami jeszcze nie robiłam,muszę wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !