Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z 1 łyżką cukru, dodać 1/2 szklanki ciepłego mleka i 2 łyżki mąki, wymieszać, przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Resztę mąki wsypać do miski dodać wyrośnięty rozczyn, jajka, pozostałe mleko, cukier, cukier waniliowy , wyrobić ciasto. Pod koniec wlać stopione przestudzone masło, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe plasterki. Gdy ciasto podwoi swoją objętość dodać pokrojone jabłka, wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    to uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    są smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam racuchy z jabłkami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !