Sposób przygotowania

Kapustę pekińską poszatkować, włożyć do salaterki. Kapustę czerwoną bardzo drobno posiekać, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć, dodać do kapusty pekińskiej. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Ogórki pokroić w kostkę, pomidory przekroić na połówki, cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki dodać do kapusty, wlać majonez, wymieszać. Przyprawić do smaku. Podawać do ziemniaków i mięsa.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    przepyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie składników. Smaczna i bardzo kolorowa sałatka. Na pewno idealnie sprawdzi się do obiadu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    lubię tego typu surówki... takie kolorowe i bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    dodi

    smakowicie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !