Sposób przygotowania

1. Mięso rumienić na rozgrzanej oliwie. Następnie dodać obraną i posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć 3-4 minuty.

2. Dodać kukurydzę odsączoną z zalewy oraz oczyszczone z pestek i pokrojone w kostkę papryczki chili. Pomidory obrać ze skórki, pokroić na kawałki i dodać do całości. Przyprawić do smaku.

3. Obrać i ugotować w osolonej wodzie ziemniaki ,odcedzić i ugnieść (jak do puree ), Wymieszać z masłem, żółtkami oraz pianą z białek. Mięsną masę włożyć do żaroodpornego naczynia, na wierzch nałożyć puree ziemniaczane. Posypać żółtym serem i przyprawami. Piec 30-35 min w temperaturze 180 stopni.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo dobra i sycąca zupka..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !