Sposób przygotowania

Bakłażany umyć, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć miąższ i bardzo krótko obgotować w lekko osolonej wodzie, wyjąć ostudzić. Na patelni rozgrzać oliwę dodać pokrojony w kostkę boczek, przeciśnięty przez praskę czosnek, kiełbasę i szynkę, lekko zrumienić. Na drugiej patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone pieczarki i podsmażyć na złoty kolor. Połączyć z wędliną, dodać pokrojone na połówki pomidory, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Napełnić połówki bakłażanów, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać utartym żółtym serem, włożyć do piekarnika. Zapiekać w temp 180 stopni około 20 minut

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    naprawdę smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    janko

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo podoba mi się pomysł na wykorzystanie bakłażana do faszerowania go wędliną.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam je, a taka propozycja jest bardzo kusząca :)
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !