Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z mięsa wieprzowego ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
szpinak mrożony 1/2 kg
kiełbasa wiejska 15 dag
marchewka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z mięsa wieprzowego ze szpinakiem

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozkroić nożem tak aby powstał duży płat. Następnie rozbić tłuczkiem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 1/2 godz. Marchewkę obrać. Kiełbasę, paprykę i marchew pokroić w kostkę. Szpinak rozmrozić, odcisnąć z wody, dodać jajko, przyprawić maggi, solą i pieprzem, wymieszać. Na płacie mięsa rozsmarować szpinak, rozłożyć marchew, kiełbasę i paprykę. Mięso zwinąć w roladę, obwiązać sznurkiem i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Obsmażoną roladę włożyć do rękawa, skropić wodą i piec około 1 godz w temp 160 stopni. Po godzinie rozciąć rękaw i piec na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.08.2013 07:50
bardzo lubię
IlonaAlbertos 13.04.2013 21:47
Takie połączenia szpinaku i mięska bardzo mi odpowiadają.
mirosława4 28.02.2012 23:02
fajny przepis warty wypróbowania:)
Motorek 07.02.2012 10:24
super
Ewa95 30.09.2011 12:03
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak