Sposób przygotowania

Najpierw żeberka myjemy potem połóżmy na ręczniku papierowym i odczekajmy chwilkę , na niewielkim talerzyku wsypać kolejno sól , przyprawę do żeberek , pieprz , cynamon, bazylia , obie papryki i to wymieszać natrzeć mięso tymi przyprawami i wsadzamy na godzinę do lodówki. W tym czasie obieramy cebulę kroimy w pół plastry a czosnek siekamy ucieramy z odrobiną soli. Do rondelka wlewamy oliwę i smażymy najpierw żeberka , następnie kładziemy po usmażeniu żeberek czosnek i cebulę smażymy 5 minut i wlewamy wino , potem dodajemy śliwki i dusimy tak długo aż wino odparuje o połowę , wtedy wlewamy bulion i całość dusimy do 50 minut aż mięsko będzie miękkie , gotową potrawę podajemy z warzywami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczny pomysl
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    CIEKAWE

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !