Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Następnie dodać żółtka, masło, posiekaną natkę pietruszki, mąkę ziemniaczaną, przyprawić do smaku pieprzem i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałek o grubości 2 cm.i pokroić na kawałki 4 cm. Każdy krokiet obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super muszę wypróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !