Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie koperkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 40 dag
masło 2 łyżki
wywary z warzyw 1 szklanka
mleko 1 szklanka
sok z c 1 sztuka
sol1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie koperkowym

W rondelku zagotować wodę lekko zakwaszoną sokiem cytrynowym Wrzucić zamrożone filety dodać sól do smaku i ugotować do miękkości Kawałki ryby wyjąc łyżką cedzakowaci i przełożyć na półmisek przygotować sos na patelni rozgrzać masło dodać mąkę i rozprowadzić mlekiem mieszać by nie dopuścić do powstania grudek zagotować doprawić solą i sokiem z cytryny Dodać posiekany koperek tak przygotowanym sosem polać ugotowana rybę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak