Sposób przygotowania

1. Szpinak dokładnie myjemy w zimnej wodzie i osuszamy. Następnie kroimy go na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy szpinak. Czosnek zgniatamy na prasce i dodajemy do szpinaku - do szpinaku koniecznie dodajemy czosnku. Smażymy tak długo aż powstanie nam papka i przyprawiamy do smaku. Całość wrzucamy do miseczki.

2. Dodajemy jaja, 2 łyżki jogurtu i mieszamy do powstania w jednolitej masy.

3. Żółty ser ścieramy na tarce i dodajemy do całości ponownie mieszając. Przyprawiamy do smaku.

4. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, na dno wykładamy szpinak i zalewamy go masą z jajek. Piec w piekarniku przez 15-30min. Gotową fritatę można do smaku posmarować ketchupem ;)

SMACZNEGO :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !