Sposób przygotowania

Umyte słoiki włożyć do nagrzanego piekarnika na kilka minut . Kurki dokładnie oczyścić i dokładnie wypłukać. Na jeden słoiczek np; od dżemu potrzebujemy dwukrotną ilość grzybów pojemności takiego słoika .Grzybki gotować przez 5 minut w osolonej wodzie- odcedzić.Do każdego słoika włożyć po liściu laurowym, trzy kulki ziela angielskie,po ok. 10 kulek pieprzu czarnego,po 2 goździki ,po 1 łyżeczce gorczycy i po 3-5 małe cebulki . Wodę ,ocet,cukier i sól zagotować .Dodać grzybki i gotować przez ok. 5 minut.Do czystych i gorących słoików włożyć grzybki wraz z zalewą.Mocno zakręcić i odwrócić do góry dnem.I tak zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.Zalewy starcza na dwa małe słoiki od dżemu.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja gotuję przyprawy w zalewie 20 min. i przecedzam bo nie lubię jak mi się te wszystkie ziarenka pętają między grzybami
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Kurki są pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    marynowanych kurek jeszcze nie robiłam ,wypróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    ciekawe czy by mi smakowały :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    emylka86

    uwielbiam kurki w każdej postaci! : )
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam podjadać takie grzybki np. do kanapek
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    Fajny przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !