Sposób przygotowania

Kaczkę umyć i osuszyć .Podzielić na porcje i natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem.Mięso usmażyć na rumiano i podlać winem.Dodać taką samą ilość wody,dwie szczypty dzikiego zioła i obrane cebulki. Przykryć pokrywką i wstawić do nagrzanego piekarnika 160 stopni i piec przez ok. godzinę do miękkości mięsa.Mięso wyjąć , a sos postawić na ogniu ,zagotować i zagęścić odrobiną wody wymieszaną z mąką. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    szkoda że nie mogę jeść kaczki... przepis cudowny
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawy przepis,muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nie znam bylicy,ale kaczka wygląda smacznie
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna kaczusia
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale apetyczna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Dziś jestem tak głodna że zjadłabym wszystko :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !