Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

ugotowane ziemniaki skręcić przez maszynkę da razy. Wymieszać z mąką i jajkiem. Formować z ciasta placuszki, wykładać pasztetem mazowieckim za pomocą łyżeczki i zlepiać. Kształtować tzw kształt jajowaty- podłużny. Ja robie czesto razem pulepty z miesem, oraz z pasztetem. tylko nadaje im inny kształ, by wiedziec, które to które:) W Wrzucać na wrzącą, osoloną wodę partiami, aby swobodnie pływały. Gotować około 5 minut od zagotowania Wyjmować łyżką cedzakową. Okrasić stopnioną słoniną, wedle upodobań.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Apetyczne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Pyzy z pasztetem...? Chyba się nie skuszę.
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    NIkt Ci nie karze, jezeli ktos będzie chciał to zrobi. Ja je lubię, rzecz gustu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ja lubię takie pyzy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pycha
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    fajny pomysł:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pysznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    musze wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny pomys?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !