Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa zapiekana ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa wędzona 0,5 kg
cebula 3 szt
śliwki węgierki 0,5 kg
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa zapiekana ze śliwkami

Kiełbasę kroimy na ok. 10 cm kawałki i nacinamy końce żeby w czasie pieczenia wywinęły się. Cebule obieramy i kroimy w plasterki. Śliwki myjemy, osuszamy, przekrawamy i wyjmujemy pestki.Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem, układamy w nim kawałki kiełbasy, na niej układamy cebulę i pieczemy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Po tym czasie na kiełbasie i cebuli układamy śliwki. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy do czasu aż śliwki staną się miękkie. Potrawa najlepiej smakuje z kluskami z dziurką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 27.09.2011 15:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak