Sposób przygotowania

Do garnka wlać ok. 1 i 1/2 litra wody dodać kucharek i wstawić na ogień.Marchewkę i pietruszkę obrać ,pokroić i dodać do garnka.Kiełbaskę i boczek pokroić .Cebulę,czosnek obrać i posiekać.Grzyby dokładnie oczyścić i pokroić.Ugotować w osolonym wrzątku i odcedzić. Na patelni rozgrzać masło z odrobiną oliwy dodać cebulę i grzyby.Smażymy cebulę z grzybami tak długo ,aż się zarumienią i na chwilkę przed końcem smażenia dodać czosnek(uważać aby się nie przypalił) wtedy przełożyć do garnka .Kiełbaskę z boczkiem też podsmażyć i dodać do garnka.Całość gotujemy ok. 30-40 minut.Dodać obrane i pokrojone ziemniaki w kostkę i dotujemy do miękkości.Ja ziemniaki będą miękkie to doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Na koniec zabielamy zupę śmietaną wymieszaną z mąką.Opłukana natkę pietruszki posiekać i dodać do zupy.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kolejna super zupka w Twojej księdze!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !