Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Cukinie myjemy, przekrawamy na pół.
Dużą łyżka skrobiemy miąższ do miski.
Cebule obieramy i siekamy razem z czosnkiem na drobna kosteczkę .
Smażymy na łyżce oliwy, dodajemy miąższ z cukinii, a następnie mięso mielone. Rozdrabniamy wszystko dokładanie widelcem. Dosypujemy bułkę tartą .
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy.
Połówki cukinii napełniamy gotowym farszem i układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową, posmarowaną olejem.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Bardzo lubię cukinię- pod każdą postacią, a zwłaszcza zapiekaną z serkiem :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetycznie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    uwielbiam faszerowane warzywa.
  • 4
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    miałam młodą cukinie z mięciutką skórką ,danie pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    też lubię, a w tym roku szczególnie miałą wzięcie w moim domu
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    prezentuje się pięknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    uwielbiam cukinię :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo smaczne i zdrowe !
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    zjadłabym z przyjemnością! wyglada mega apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo apetycznie wyglądają te cukinie i na pewno bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię takie dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !