Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Pokroić na małe plasterki. Lekko rozbić tłuczkiem ,posolić i popieprzyć .Panierować w mące i usmażyć na rumiano z obu stron -usmażone przełożyć na talerz. Umyta cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Cebulę obrać i posiekać.Na pozostały tłuszcz ze smażenia mięsa wrzucić rozdrobnione warzywa i smażyć przez ok. 5 minut.Przełożyć kotlety do warzyw ,podlać wodą i lekko posolić .Dusić do miękkości mięsa .Na koniec doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wspaniałe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    oryginalne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Jak ja dawno bitek nie jadłam, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !